A A A K K K
для людей із порушенням зору
Приазовська селищна рада об’єднана територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Повідомлення про початок громадських обговорень проекту "Генеральний план смт Приазовське Приазовського району Запорізької області». План зонування» смт. Приазовське Приазовського району Запорізької області (у складі генерального плану)»

Дата: 20.03.2019 16:18
Кількість переглядів: 417

 

         У відповідності до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльностіті», Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні затвердженому Постовою Кабінету міністрів України від 25.05.200114 № 555 «Про затвердження Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні», Приазовська селищна рада повідомляє  про початок громадського обговорення щодо  врахування  громадських  інтересів  у   містобудівної документації: «Генеральний план смт Приазовськем Приазовського району Запорізької області. Оновлення з розширення між населеного пункту та План зонування смт Приазовське приазовського району Запорізької області (у складі генерального плану)».

            З текстовою та графічною частинами зазначеного проекту, можна ознайомитись у відділі земельних відносин виконавчого комітету Приазовської селищної ради за адресою: смт Приазовске , вул. Покровська,5а, тел 2-23-05 у понеділок, вівторок, середу,  четвер, п’ятницю  з 14.00 до 17.00 до 23 квітня 2019 року з дня опублікування цього повідомлення на веб-сайті селищної ради: http://pryazovska.gromada.org.ua/.

       Основне креслення  проекту Генерального плану смт.Приазовське, розміщено на сайті. 

      Основні положення проекту Генерального плану смт Приазовське

Проект містобудівної документації «Генеральний план смт Приазовське Приазовського району Запорізької області. Оновлення з розширення меж населеного пункту та План зонування» смт Приазовське Приазовського району Запорізької області (у складі генерального плану) розроблено на замовлення Приазовської селищної ради Науково-виробничим підприємством «Землягеоінформ»: м. Запоріжжя, пр. Соборний, 152в на підставі рішення №2   від 03серпня  2017р. Приазовської селищної ради  про розроблення містобудівної документації  «Генеральний план смт Приазовське Приазовського  району Запорізької області. Оновлення  з розширенням меж населеного пункту та План зонування смт Приазовське Приазовського  району Запорізької області ( у складі Генерального плану»)   
       Проект розроблений з урахуванням інтересів територіальної громади і містить принципові рішення щодо функціонального зонування території селища, розміщення об’єктів державного,  загальноміського значення, організації вулично-дорожньої мережі, інженерного обладнання, інженерної підготовки та захисту території від небезпечних природних і техногенних процесів, охорони природи та історико-культурної спадщини.
     При розробленні генерального плану було враховано положення існуючого генерального плану  1987р. Розробник-  УДПІ Укрміськбудпроект (м. Харків)

Проект генерального плану розроблено на розрахунковий період (етап 15-20 років) до 2038 року. Строк дії генерального плану не обмежується (ст.17 Закон України «Про регулювання містобудівної діяльності»).
         Необхідність розроблення генерального плану
смт Приазовське викликана змінами у соціально-політичній та економічній сферах, що відбулися в державі, удосконаленням нормативно-законодавчої бази та у зв’язку з тим, що термін дії генерального плану розвитку селища  вичерпано та на даний час  не відповідає вимогам сучасного розвитку селища. 
           Основні цілі та завдання проекту - визначення основних принципів і напрямків планувальної організації та функціонального призначення території, формування системи громадського обслуговування населення, організації вулично-дорожньої та транспортної мережі, інженерного обладнання, інженерної підготовки і благоустрою, охорони навколишнього природного середовища, охорони та збереження культурної спадщини.
          Генеральний план розроблено з урахуванням  існуючої забудови з розширенням  межі селища Приазовське з площі території на 201,3 га
          Розширення межі населеного пункту в східній частині заплановано за рахунок   приєднання територій приазовської територіальної громади для перспективи розвитку  громади, селища та району  в цілому і  пов’язані із зростанням частки зайнятих у невиробничих галузях:  рекреація, туризм,  охорона здоров’я та  створення туристичних  комплексів відпочинку в смт Приазовське – «Зелений туризм».
Приєднувані території займають зелені насадження загального користування, також  територорії сільськогосподарського призначення, коммунально - складські, виробничі.

          Проектним генеральним планом смт. Приазовське передбачено розширити  території  населеного пункту з  1209,10 га до 1410,40га.

             Житловий фонд смт Приазовське складають багатоквартирні житлові будинки та індивідуальні садибні житлові будинки.

Проектним рішенням нове житлове будівництво передбачається здійснювати відповідно до структури житлової забудови, визначеної завданням на розроблення генерального плану.

          Передбачено подальший розвиток та модернізація існуючих територій промислових об’єктів, тимчасово недіючих на теперішні час, та маючих територіально вигідні умови розміщення біля існуючої транспортної інфраструктури та інженерних комунікацій. Будівництво та реконструкція промислових об’єктів забезпечить  зріст робочих місць

            Для розвитку селища потрібно залучення  державних та приватних інвестицій , що буде сприяти подальшому розвитку промислової бази та господарського комплексу, як наслідок збільшення зайнятості населення у цих сферах.

      Містобудівною документацією передбачено розташування  дитячого садка  на  20 місць по вул. Українській , 

-        збільшити кількість  місць побутового обслуговування ;

-        розташувати  нове  пожежне депо для можливості дотримання  3-х кілометрової нормативної доступності ;

-        будівництво боксових гаражів та розміщення відкритих автостоянок поблизу території багатоповерхової забудови площею 1,2га..

 - благоустрій територій передбачається за рахунок формування рекреаційної зони та зони спорту;

- інженерно-транспортна інфраструктура: передбачені  нові автобусні маршрути  Містобудівною документацією передбачено нові  напрямки  руху  транспортних засобів по головним вулицям селища для  громадських перевезень. Кількість  громадського транспорту буде складати  не менше  3-х автобусів. Довжина автобусної   мережі 19,3км.

-в подальшому передбачається організація роздільного збору ТПВ з наступним їх використанням;
-проект водоохоронних зон та прибережних захисних смуг не розроблявся, межі, відображені на «Схемі планувальних обмежень»  нормативні прибережні захисні смуги згідно Водного Кодексу, ст.88 -25-50м.                          
           Передбачається зонування території з метою регулювання планування та забудови території міста з урахуванням державних, громадських та приватних інтересів, раціонального використання території; створення сприятливих умов для залучення інвестицій у будівництво; сприяння реалізації завдань довгострокового розвитку селища з урахуванням історико-культурної спадщини та екологічного стану та збереження об’єктів культурної спадщини.
    

  Зауваження та пропозиції до проекту приймаються відділом містобудування, архітектури та земельних відносин виконавчого комітету Приазовської селищної ради, до 23 квітня 2019 року з дня опублікування цього повідомлення та за електронною адресою: possovetprz@yahoo.com

  Відповідно до ч.6, ч.7 ст.21 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» пропозиції  подаються  громадянами  у  письмовому  вигляді   із зазначенням  прізвища,   ім’я та по батькові,  місце  проживання,  особистим підписом  і  повинні  містити  обґрунтування з урахуванням  вимог законодавства, будівельних норм,  державних стандартів та правил.
В ході громадського обговорення заплановано проведення інформаційних заходів, про дату і місце проведення яких буде проінформовано додатково. 

 

Відповідальний за організацію розгляду заступник селищного голови з питань діяльності виконавчого комітету селищної ради Мельник В.Л.

Генеральний план

Зонінг Приазовське

https://www.zoda.gov.ua/news/45915/onovleni-generalni-plani-shvaleno-she-dlya-troh-naselenih-punktiv-zaporizkoji-oblasti.html


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь