Приазовська селищна рада об’єднана територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

ЗАПОРІЗЬКІ ГРОМАДИ ОТРИМАЮТЬ СУБВЕНЦІЮ НА ПІДКЛЮЧЕННЯ СІЛ ДО МЕРЕЖІ ІНТЕРНЕТ

Дата: 23.03.2021 10:41
Кількість переглядів: 228

Фото без описуПід головуванням керівниці апарату облдержадміністрації Зінаїди Бойко відбулась нарада щодо використання державної субвенції місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на підвищення доступності широкосмугового доступу до інтернету в сільській місцевості.

У нараді в онлайн форматі участь взяли голови територіальних громад.

Сьогодні в Україні не мають можливості підключитися до інтернету понад 3,5 млн осіб, які проживають у 15,5 тис. населених пунктів. Не підключена до мережі і велика кількість закладів соціальної інфраструктури. Це навчальні, медичні заклади, заклади культури та спорту.

Для усунення цих недоліків та створення умов доступності інтернету у сільській місцевості у 2021 році Уряд виділив субвенцію у 500 млн грн.

- В умовах карантину та пандемії багато речей перейшло в онлайн формат. Це стосується і медицини, і навчання, і комунікацій. Головне завдання влади – забезпечити належні умови для людей, не зважаючи на те, де вони живуть – у місті чи у селі. Це складова цифрової безбарєрності, - зазначила керівниця апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко.

За словами посадовиці, наявність інтернету у селах відкриє додаткові можливості для населення у навчанні і роботі, а також підвищить рівень цифрової грамотності.

Начальник відділу інформаційно-комп’ютерного забезпечення та захисту інформації облдержадміністрації Андрій Нестеренко, у свою чергу, розповів головам громад, як надавати від територій заявки на підключення до мережі та повідомив про необхідні для цього технічні умови.


 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь