Приазовська селищна рада об’єднана територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

ЗАПОРІЗЬКІ ГРОМАДИ ОТРИМАЮТЬ СУБВЕНЦІЮ НА ПІДКЛЮЧЕННЯ СІЛ ДО МЕРЕЖІ ІНТЕРНЕТ

Дата: 23.03.2021 10:41
Кількість переглядів: 222

Фото без описуПід головуванням керівниці апарату облдержадміністрації Зінаїди Бойко відбулась нарада щодо використання державної субвенції місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на підвищення доступності широкосмугового доступу до інтернету в сільській місцевості.

У нараді в онлайн форматі участь взяли голови територіальних громад.

Сьогодні в Україні не мають можливості підключитися до інтернету понад 3,5 млн осіб, які проживають у 15,5 тис. населених пунктів. Не підключена до мережі і велика кількість закладів соціальної інфраструктури. Це навчальні, медичні заклади, заклади культури та спорту.

Для усунення цих недоліків та створення умов доступності інтернету у сільській місцевості у 2021 році Уряд виділив субвенцію у 500 млн грн.

- В умовах карантину та пандемії багато речей перейшло в онлайн формат. Це стосується і медицини, і навчання, і комунікацій. Головне завдання влади – забезпечити належні умови для людей, не зважаючи на те, де вони живуть – у місті чи у селі. Це складова цифрової безбарєрності, - зазначила керівниця апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко.

За словами посадовиці, наявність інтернету у селах відкриє додаткові можливості для населення у навчанні і роботі, а також підвищить рівень цифрової грамотності.

Начальник відділу інформаційно-комп’ютерного забезпечення та захисту інформації облдержадміністрації Андрій Нестеренко, у свою чергу, розповів головам громад, як надавати від територій заявки на підключення до мережі та повідомив про необхідні для цього технічні умови.


 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь