Приазовська селищна рада об’єднана територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

ПРИАЗОВСЬКІ ТЕРИТОРІЇ ПИШУТЬ ПРОЄКТИ ДЛЯ КОНКУРСУ ДТЕК «ГРОМАДА СВОЇМИ РУКАМИ»

Дата: 12.05.2021 09:54
Кількість переглядів: 350

Фото без описуВже традиційно компанія ДТЕК проводить конкурс міні-ініціатив «Громада своїми руками». Цьогоріч  пріоритетним напрямком є принцип безбар’єрності - залучення жителів громади до процесу розвитку доступної соціально-орієнтованої інфраструктури для людей з інвалідністю та соціально незахищених верств населення незалежно від віку та статі, сфери життєдіяльності, коли кожна людина могла би повною мірою отримувати всі послуги та користуватися всіма благами суспільства.

Фото без опису

У Приазовській громаді відбувся семінар, який організувала Уляна Коробчук – представниця ГО «Агенція місцевого розвитку м.Енергодар». Захід відвідали фахівці селищної ради, старости, депутати, представники громадських організацій та ініціативні групи, що прагнуть змінити свою громаду на краще. Спікер зустрічі розповіла про організаційні, теоретичні та практичні складові подачі заявки та написання якісного проєкту.

 

Що стосується важливого акценту конкурсу на доступності та рівності, то у суспільній свідомості безбар'єрність асоціюється з подоланням фізичних перепон. Звичайно, потреби людей з обмеженими можливостями — один із важливих фокусів, однак поняття "безбар'єрність" є набагато ширшим і стосується, без перебільшення кожного українця.  Наприклад, літні люди, які мають бар'єр у володінні цифровими навичками, не можуть взагалі отримати доступ до інформації та послуг онлайн, якщо немає альтернативи. Молодь, яка не може влаштуватися на першу роботу за фахом, адже у більшості вакансій бар'єром є наявність досвіду. Розділяють шість "вимірів" безбар'єрності — економічна, освітня, цифрова, соціальна/суспільна, громадянська та фізична. 

 

Заявки із застосуванням принципів безбар’єрності отримають додаткових 15 балів до рейтингу оцінок Конкурсної комісії. Сума грантів, виділених цього року, складає 80 тисяч гривень на проект.

 

Приазовські території, які беруть участь у конкурсі, активно працюють над написанням міні-проєктів. Головною метою кожного є створення комфортних умов для жителів своєї громади.

 

Категорії, в яких діє конкурс ГСР у 2021 році:

•        Соціальна сфера

•        Екологія та відповідальне енергоспоживання

  • Популяризація здорового способу життя та занять спортом
  • Освіта, культура і творчі ініціативи
  • Благоустрій
  • Співпраця між громадами

Маєте ідею, як покращити життя громади?

Встигніть подати заявку на сайті проєкту https://gromada.dtek.com/ до 23 травня.

 

Лишилися питання?

Телефонуйте: (099)489 90 07 Уляна Коробчук


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь