Приазовська селищна рада об’єднана територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

У ПРИАЗОВСЬКІЙ СЕЛИЩНІЙ РАДІ ОБГОВОРИЛИ ПИТАННЯ МЕДИЧНОЇ СФЕРИ

Дата: 13.05.2021 16:21
Кількість переглядів: 290

Фото без опису

З метою реагування на важливі проблеми територій Приазовської селищної ради, а саме можливість отримувати медичну допомогу соціально вразливими категоріями населення, селищний голова Андрій Солопов провів робочу нараду. Присутніми були: старости, директор КНП «Приазовська ЦРЛ» Олег Ахе, директор КНП «Приазовський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Людмила Із’янова, директор КУ «Центр надання соціальних послуг Приазовської селищної ради» Марина Драгой.

На початку наради староста Ксенія Костішак наголосила на відсутності медичного працівника у селі Таврійське, де проживає багато пенсіонерів, яким важко дістатися до медичного закладу в смт Приазовське, або вони зовсім не мають такої можливості. Схожі проблеми описали старости інших сіл громади.

Фото без опису

Андрій Солопов зауважив, що населення у селах, на жаль, не молодшає. Люди похилого віку потребують пильної уваги зі сторони медичних працівників. Більшість стареньких маломобільні та мають проблеми зі здоров’ям. Депутатами Приазовської селищної ради розглянуті питання щодо виділення коштів на потреби медичних установ, які стосуються жителів Приазовської громади.

Олег Ахе повідомив, що КНП «Приазовська ЦРЛ» заключила договір із Національною службою охорони здоров`я на надання паліативної медичної допомоги. До складу мобільної паліативної бригади входитимуть фахові медичні спеціалісти. В першу чергу виїжджатимуть до людей похилого віку, які не можуть пересуватися та важко хворих.

Людмила Із’янова нагадала, що КНП «Приазовський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» працює з 8.00 до 20.00. За гострої потреби сімейні лікарі можуть виїжджати до хворої людини. Також зазначила, що буде складений графік виїздів лікарів на території.

Під час наради торкнулися питання доставки хворих до медичних закладів Мелітополя чи Запоріжжя. Через те, що парк медичного транспорту давно не поповнювався новими автомобілями, такі потреби людей не задовольняються у повному обсязі.

В КУ «Центр надання соціальних послуг Приазовської селищної ради» активно працюють над розробкою послуги «соціального таксі», щоб жителі громади могли швидко дістатися до необхідного місця.

За результатами наради розроблено план дій представників медичної сфери та влади на місцях для створення дорожньої карти подальшої співпраці у питаннях системного надання медичної допомоги населенню у селах, де немає лікарень, амбулаторій, ФАПів чи пунктів здоров’я.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь