Приазовська селищна рада об’єднана територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

МІСЦЕВІ ПОДАТКИ І ЗБОРИ – ВАГОМИЙ КРОК ДО ПОКРАЩЕННЯ ЖИТТЯ ГРОМАДИ

Дата: 04.06.2021 15:17
Кількість переглядів: 346

Фото без описуВ залі засідань Приазовської селищної ради відбулося громадське обговорення проєкту рішення про встановлення ставок та пільг по місцевим податкам і зборам на 2022 рік за участі голови громади Андрія Солопова, його заступника Лариси Діоби, начальника Приазовської ДПІ ГУ ДПС у Запорізькій області Олексія Бабака, депутатів, членів виконавчого комітету селищної ради, старост територій та громадськості.

Одним із важливих джерел доходів бюджетів органів місцевого самоврядування є місцеві податки і збори. Вони є джерелом соціального та економічного розвитку території громади. Наповнення дохідної частини бюджету неодмінно залежить від сплати та мобілізації місцевих податків і зборів.

Фото без описуЗаступник селищного голови Лариса Діоба ознайомила всіх присутніх із проєктом рішення та ставками, які пропонується встановити на 2022 рік. Наголосила, що головним чинником є чітке дотримання законодавчих норм під час встановлення місцевих податків і зборів. Були розглянуті такі види місцевих податків і зборів: податок на майно (плата за землю, податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та транспортний податок), єдиний податок, туристичний податок.

Начальник Приазовської ДПІ Олексій Бабак наголосив на тому, що наповнення місцевих бюджетів, зокрема і надходження місцевих податків і зборів, залежить не тільки від розміру прийнятих ставок, а значною мірою від розширення податкової бази, виявлення потенційних платників податків, легалізації більшості суб’єктів господарювання.

Під час обговорення кожного виду податку було детально розглянуто доцільність його встановлення, наявна база оподаткування, запропонована ставка та прогнозні надходження в 2022 році.

В ході конструктивного діалогу, з урахуванням зауважень та пропозицій, які надійшли від учасників наради було вирішено затвердити запропоновані ставки.

Селищний голова Андрій Солопов, підсумовуючи результати наради, зауважив, що тільки спільна робота всіх гілок влади, суб’єктів господарювання та небайдужих жителів громади дозволить отримати додатковий фінансовий ресурс для розвитку Приазовської громади.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь