Приазовська селищна рада об’єднана територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Готуємось до безпечного відпочинку на Азовському узбережжі

Дата: 09.06.2021 11:17
Кількість переглядів: 313

Фото без описуНезважаючи на епідемічну ситуацію, що склалася у зв’язку із поширенням гострої респіраторної хвороби СОVІD-19, у Запорізькій області планується проведення оздоровчої кампанії. Тому треба приділити особливу увагу питанням створення умов для безпечного відпочинку людей у період підготовки до відкриття та під час функціонування цих закладів.

На території Приазовської селищної ради пройшли навчання для керівників, медичних працівників закладів оздоровлення і відпочинку та медичних працівників закладів охорони здоров’я Мелітопольського району.

Фото без описуЗ метою відпрацювання надання невідкладної допомоги відпочиваючим у разі виникнення шокових станів, на семінарі розглянули і практичні навички – надання до госпітальної медичної допомоги відпочиваючим у разі утоплення, травмування шийних хребців, отримання теплового або сонячного «удару». Разом з лікарем реаніматологом Приазовської ЦРБ Юрієм Кривокрисенком розібрані елементи першої допомоги при укусах отруйними зміями або павуками. Опрацьовані основні вимоги до організації протиепідемічних заходів на базах відпочинку.

У боротьбі з розповсюдженням коронавірусної інфекції розроблені 2 напрямки – дотримання епідеміологічних правил та вакцинація.

Фото без описуОсновними напрямками для мінімізації ризиків зараження є: навчання та обізнаність населення. Актуальними залишаються заходи профілактики для кожного з нас: дотримання карантинних обмежень, користування засобами індивідуального захисту, дотримання соціальної дистанції та гігієна рук.

Фахівцями ВП «Мелітопольський міський відділ ДУ «Запорізький лабораторний центр МОЗ України» розроблені маршрути пацієнтів при виникненні інфекційних захворювань, складена схема екстреного повідомлення про ці випадки, вирішені питання організації ізоляції, евакуації хворих та контактних осіб.

На семінарі приділялась увага і особливостям організації та проведення профілактичної та вогнищевої дезінфекції при різних інфекціях, веденню медичної документації та обов’язків медичного персоналу закладів оздоровлення та відпочинку. Обговорений комплекс протиепідемічних заходів, що застосовується при виникненні випадків COVID – 19.

До керівників закладів оздоровлення і відпочинку було доведено необхідний перелік лабораторних досліджень зовнішнього середовища – води питної, води морської, піску з пляжів за епідемічно значущими показниками у т.ч. холери.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь