Приазовська селищна рада об’єднана територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

ПРОВЕДЕНЕ ПЕРШЕ ЗАСІДАННЯ 12 СЕСІЇ ПРИАЗОВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Дата: 15.07.2021 09:59
Кількість переглядів: 291

Фото без опису14 липня розпочала роботу 12 сесія Приазовської селищної ради. В залі зареєструвалося 14 депутатів, що дало можливість розпочати сесію. На початку засідання голова Приазовської громади Андрій Солопов проінформував про порядок роботи. На чергу денну винесено низку питань фінансового, земельного, соціального та організаційного блоків. Всі вони були попередньо розглянуті профільними комісіями ради.

Фото без описуНа сесії депутати прийняли проєкт рішення ««Про внесення змін і доповнень до рішення селищної ради від 24.12.2020 № 74 «Про бюджет Приазовської селищної територіальної громади на 2021 рік» (зі змінами та доповненнями). Тут вирішено збільшити дохідну та видаткову частини бюджету по загальному фонду за рахунок міжбюджетних трансфертів:

- за рахунок субвенції з місцевого бюджету на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа», за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету на закупівлю засобів навчання та обладнання для учнів початкових класів, комп’ютерного обладнання, придбання сучасних меблів, на проведення супервізій, на відрядження для підвищення кваліфікації вчителів;

- за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі на капітальний ремонт будівлі КУ «Центру надання соціальних послуг»;

- за рахунок субвенції з місцевого бюджету на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров'я за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету (цільові видатки на лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет).

Фото без описуТакож депутати проголосували за розподіл вільних залишків по загальному та спеціальному фондам бюджету Приазовської селищної ради.

По загальному фонду:

- на проведення співфінансування по субвенції «Нова українська школа» на закупівлю засобів навчання та обладнання для навчальних кабінетів початкової школи та їх доставку;

- на поточні видатки для проведення ремонту 5 кабінетів перших класів, STEM- лабораторії та кабінету біології.

По спеціальному фонду:

- на співфінансування для придбання 41 ноутбука для педагогічних працівників в рамках заходів, спрямованих на боротьбу з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками під час навчального процесу у закладах загальної середньої освіти;

- на придбання контейнерів для збору твердих побутових відходів та придбання багаторічних рослин та однолітніх насаджень для озеленення території громади.

В планах на рік придбання і облаштування мультифункціонального спортивного майданчика на умовах співфінансування у наступній пропорції: 80% із державного бюджету, 10% із обласного і 10% із бюджету території. Депутати проголосували за рішення в рамках змін до бюджету на поточний рік - передбачити виділення необхідної суми на даний захід.

Фото без описуВ ході розгляду питань в залі виявилась недостатня кількість депутатів для кворуму, зокрема для прийняття рішень земельного характеру. Оскільки 2 депутати покинули засідання сесії, розгляд всіх питань порядку денного став взагалі неможливим. Тож 12 сесію Приазовської селищної ради не закрили. Друге пленарне засідання відбудеться орієнтовно 20 липня.

Приазовський селищний голова Андрій Солопов закликав депутатів відповідально ставитися до своєї депутатської діяльності, обов’язково брати участь у засіданнях сесій. Адже кожен представляє інтереси людей, які за нього проголосували. Андрій Олександрович також звернувся до керівників фракцій і депутатських груп провести роботу із коллегами щодо порядку відвідування сесійних засідань на яких вирішуються важливі питання, що стосуються життєдіяльності усієї громади, а також питання жителів її населених пунктів.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь