Приазовська селищна рада об’єднана територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБА ІНФОРМУЄ!

Дата: 03.08.2021 10:35
Кількість переглядів: 348

Фото без описуЗа повідомленнями споживачів у торговельних мережах з'явився новий продукт: морозиво лід енергетичний «Non Stop energy ice Original» ТМ «Рудь» 80 гр., виробництва ТОВ «Житомирський маслозавод», «Рудь». Новий продукт відрізняється від інших видів морозива підвищеним вмістом кофеїну тауріну.

Згідно ст.. 7 та п.4,2 Додатку 2 Закону України від 06 грудня 2018 року № 2639- VIII «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів», «харчові продукти ( крім напоїв), до яких кофеїн доданий з фізіологічною метою», на пакуванні повинні містити наступну інформації: «містить кофеїн. Не рекомендовано для дітей та вагітних жінок» (у тому самому полі видимості, що й назва харчового продукту, після чого у дужках та відповідно до положень ч.3 і 5 ст.8 цього Закону зазначається вміст кофеїну в грамах на 100 мл. У разі додавання до харчового продукту кофеїну як харчової добавки його вміст зазначається у розрахунку на порцію згідно з розміщеними у маркуванні рекомендаціями щодо добової норми споживання)».

Однак, на упаковці морозива лід енергетичний «Non Stop energy ice Original» не має вищезазначеного застереження у тому самому полі видимості, що й назва продукту. Тобто виробник порушив вимоги ст..7 та п.4,2 Додатку 2 Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів».

Зазначаємо також, що даний продукт у магазинах має бути розміщено у холодильних камерах окремо від інших видів морозива з додатковими застереженням для дітей, підлітків та інших вразливих категорій споживачів.

Будьте уважні при купівлі даної продукції.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь