Приазовська селищна рада об’єднана територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

ВАКЦИНАЦІЯ ОСВІТЯН – ПЕРШОЧЕРГОВА УМОВА ДЛЯ ПРОДОВЖЕННЯ НАВЧАЛЬНОГО ПРОЦЕСУ У ЗВИЧАЙНОМУ РЕЖИМІ

Дата: 17.09.2021 10:50
Кількість переглядів: 333

Фото без опису

Ситуація із захворюваністю на COVID-19 загострюється в усій країні і в Приазовській громаді, зокрема. За даними директора КНП Приазовського центру ПМСД Людмили Із’янової спостерігається значне зростання виявлених випадків зараження. Перехід у «жовту зону» очікується вже найближчим часом. У зв’язку з цим постає питання: Як навчатимуться діти? Вакцинація освітян – надважлива умова для збереження навчального процесу у звичайному режимі.

Начальник відділу освіти, молоді та спорту, культури і туризму Приазовської селищної ради МАРИНА ФАЛЬКЕВИЧ прокоментувала ситуацію: «Згідно Постанови КМУ № 1236 у разі введення «жовтої» зони освітні заклади, де не буде щеплено більше 80% працівників перейдуть на дистанційну форму навчання. Новий штам COVID-19 найбільше поширюється серед дітей, з якими щоденно контактують вчителі та вихователі. Показники вакцинації освітян у Приазовській громаді не є високими. Маємо реальний ризик того, що частина шкіл перейде на дистанційку, а дитсадки зачиняться для відвідування дітей. Тож батькам доведеться вирішувати, з ким залишити малечу, щоб піти на роботу. До того ж онлайн освіта не забезпечує належної соціалізації, яка вкрай необхідна для всебічного розвитку особистості. Здобувати якісну освіту можна при безпосередній комунікації учнів з учителями та вихователями».

На початку поточного тижня при голові Приазовської селищної ради була проведена нарада з освітянами, під час якої присутнім були доведені положення Постанови КМУ № 1236.

На 17 вересня маємо таке відсоткове співвідношення вакцинованих працівників навчальних закладів у Приазовській громаді: КЗ «Приазовська ДЮСШ» - вакциновано 20 % колективу; КЗ «Приазовський БДЮТ» - 67%; КЗ «Ботіївська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» - 74%; КЗ «Богданівський НВК «Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» - 22 %; Ботіївський комунальний дошкільний навчальний заклад (ясла-сад) загального типу «Сонечко» - 63%; Приазовський КЗ дошкільної освіти (ясла-сад) загального типу №1 «Оленка» - 21%; Приазовський комунальний дошкільний навчальний заклад (ясла-сад) загального типу «Червона шапочка» - 76%; заклад дошкільної освіти (ясла-сад) №3 «Сонечко» - 33%; ОЗЗСО Приазовський ліцей – 61%; Приазовська філія ОЗЗСО Приазовський ліцей – 80%; Володимирівська філія ОЗЗСО Приазовський ліцей – 80%.

Вакцинація від COVID-19 критично важлива для стримування пандемії. Часу зволікати вже немає. На порозі - нова хвиля захворюваності коронавірусною інфекцією у поєднані із новими штамами, яка може призвести до колапсу медичної системи. Бережіть себе, своїх близьких і оточуючих людей! Вакцинуйтеся!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь