Приазовська селищна рада об’єднана територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

ВАКЦИНАЦІЯ ОСВІТЯН – ПЕРШОЧЕРГОВА УМОВА ДЛЯ ПРОДОВЖЕННЯ НАВЧАЛЬНОГО ПРОЦЕСУ У ЗВИЧАЙНОМУ РЕЖИМІ

Дата: 17.09.2021 10:50
Кількість переглядів: 329

Фото без опису

Ситуація із захворюваністю на COVID-19 загострюється в усій країні і в Приазовській громаді, зокрема. За даними директора КНП Приазовського центру ПМСД Людмили Із’янової спостерігається значне зростання виявлених випадків зараження. Перехід у «жовту зону» очікується вже найближчим часом. У зв’язку з цим постає питання: Як навчатимуться діти? Вакцинація освітян – надважлива умова для збереження навчального процесу у звичайному режимі.

Начальник відділу освіти, молоді та спорту, культури і туризму Приазовської селищної ради МАРИНА ФАЛЬКЕВИЧ прокоментувала ситуацію: «Згідно Постанови КМУ № 1236 у разі введення «жовтої» зони освітні заклади, де не буде щеплено більше 80% працівників перейдуть на дистанційну форму навчання. Новий штам COVID-19 найбільше поширюється серед дітей, з якими щоденно контактують вчителі та вихователі. Показники вакцинації освітян у Приазовській громаді не є високими. Маємо реальний ризик того, що частина шкіл перейде на дистанційку, а дитсадки зачиняться для відвідування дітей. Тож батькам доведеться вирішувати, з ким залишити малечу, щоб піти на роботу. До того ж онлайн освіта не забезпечує належної соціалізації, яка вкрай необхідна для всебічного розвитку особистості. Здобувати якісну освіту можна при безпосередній комунікації учнів з учителями та вихователями».

На початку поточного тижня при голові Приазовської селищної ради була проведена нарада з освітянами, під час якої присутнім були доведені положення Постанови КМУ № 1236.

На 17 вересня маємо таке відсоткове співвідношення вакцинованих працівників навчальних закладів у Приазовській громаді: КЗ «Приазовська ДЮСШ» - вакциновано 20 % колективу; КЗ «Приазовський БДЮТ» - 67%; КЗ «Ботіївська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» - 74%; КЗ «Богданівський НВК «Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» - 22 %; Ботіївський комунальний дошкільний навчальний заклад (ясла-сад) загального типу «Сонечко» - 63%; Приазовський КЗ дошкільної освіти (ясла-сад) загального типу №1 «Оленка» - 21%; Приазовський комунальний дошкільний навчальний заклад (ясла-сад) загального типу «Червона шапочка» - 76%; заклад дошкільної освіти (ясла-сад) №3 «Сонечко» - 33%; ОЗЗСО Приазовський ліцей – 61%; Приазовська філія ОЗЗСО Приазовський ліцей – 80%; Володимирівська філія ОЗЗСО Приазовський ліцей – 80%.

Вакцинація від COVID-19 критично важлива для стримування пандемії. Часу зволікати вже немає. На порозі - нова хвиля захворюваності коронавірусною інфекцією у поєднані із новими штамами, яка може призвести до колапсу медичної системи. Бережіть себе, своїх близьких і оточуючих людей! Вакцинуйтеся!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь