Приазовська селищна рада об’єднана територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

З початку року постійну роботу знайшли майже 500 осіб з інвалідністю

Дата: 26.10.2021 08:12
Кількість переглядів: 224

іПротягом останніх років на законодавчому рівні створено дієві механізми соціального захисту осіб з інвалідністю, у тому числі від безробіття, поширено перелік соціальних послуг, що надаються службою зайнятості, у тому числі послуги із сприяння працевлаштуванню.нвалідністю, у тому числі від безробіття, поширено пер

«Завдання щодо сприяння у працевлаштуванні – складне, тому що необхідно вирішувати цілий ряд проблем. Ще складнішим це є для людей з інвалідністю, оскільки при працевлаштуванні осіб даної категорії враховуються і медико-соціальні рекомендації. Запорізькою обласною службою зайнятості ведеться значна робота зі сприяння громадянам з інвалідністю в реалізації їх невід’ємного права на продуктивну працю і зайнятість. Цьому передувало набуття досвіду в результаті тісної співпраці з органами влади та місцевого самоврядування, управліннями соціального захисту населення, Фондом соціального захисту інвалідів, громадськими організаціями осіб з інвалідністю. Завдяки спільним зусиллям, з початку року нам вдалось знайти постійну роботу для майже 500 осіб з інвалідністю, - розповідає директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік.

З початку року 60 безробітних громадян із інвалідністю залучено до участі у громадських роботах або інших роботах тимчасового характеру.

Значна кількість осіб з інвалідністю, які звертаються до державної служби зайнятості, потребує перекваліфікації або перенавчання, бо за період хвороби втрачають навички, які б відповідали потребам ринку праці, що зменшує їх шанси на працевлаштування. Тому, професійне навчання осіб з інвалідністю виступає однією із важливих складових стратегії надання рівних можливостей для працевлаштування. Протягом року за направленням служби зайнятості області проходили професійне навчання 60 безробітних осіб з інвалідністю.

Служба зайнятості спільно з соціальними партнерами забезпечує адресну підтримку з метою їх соціальної, психологічної та професійної адаптації, в тому числі і на ринку праці. Фахівці служби зайнятості у роботі із особами з інвалідністю часто виявляють психологічні перепони, що заважають їм працевлаштуватися, самореалізуватися в соціумі. Тож, з метою підвищення мотивації людей з інвалідністю до праці та зміни відношення роботодавців до цієї категорії, кожним центром зайнятості Запорізької області проводяться певні заходи: кожній особі з інвалідністю, яка звертається до служби зайнятості, надається весь спектр профорієнтаційних послуг. Всього у 2021 році надано більше 2,3 тис. таких послуг.

Задля ліквідації соціальних, правових бар’єрів та забезпечення людям з інвалідністю рівного доступу до отримання інформаційно-консультаційних, профорієнтаційних заходів, освіти, роботи проводяться ярмарки та міні-ярмарки вакансій, дні відкритих дверей, семінари, засідання «за круглим столом» тощо.

 

 

Додаткову інформацію можна отримати у відділі взаємодії з роботодавцями Приазовської районної філії   Запорізького ОЦЗ за номером (061)233-2-33-08

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь