Приазовська селищна рада об’єднана територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

РЕКОНСТРУКЦІЯ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ЛІКАРНІ – ПОКАЗОВИЙ ПРОЄКТ ДЛЯ ВСІЄЇ УКРАЇНИ

Дата: 03.11.2021 13:45
Кількість переглядів: 332

Під час робочого візиту до Запоріжжя Прем’єр-Міністр України Денис Шмигаль відвідав обласну клінічну лікарню. Головний медичний заклад регіону за останні роки зазнав кардинальних змін завдяки програмі Президента «Велике будівництво».

Прем’єр-Міністр ознайомився з новим відділенням екстреної невідкладної медичної допомоги, реконструкція якого завершилася цього року. Відділення не лише зазнало повного капітального ремонту, а й повністю оновило філософію своєї роботи – тут об’єднали приймальне і реанімаційне відділення, аби мати можливість не втрачаючи дорогоцінних секунд, надавати допомогу особливо тяжким хворим. Сьогодні цей підрозділ лікарні вже працює у повному режимі.

Також Денис Шмигаль ознайомився з майданчиком санавіації, який вже запущено в роботу. Залучення медичного гелікоптеру – ще один з етапів перетворення запорізької обласної лікарні на перший в Україні  міжрегіональний медичний хаб, що об’єднає інтелектуальні, технічні та інші ресурсні можливості кількох медичних закладів. Цей проєкт Уряд планує масштабувати в межах України.

Зараз в запорізькій обласній лікарні триває реконструкція  вхідної групи – створюють новий центральний вхід з урахуванням вимог інклюзії, відновлюють лікарняне подвір’я. Окремо Прем’єр-Міністр звернув увагу на термомодернізацію, яку зроблено у головному корпусі медичного закладу. Денис Шмигаль наголосив – цей приклад мають наслідувати в усій Україні.

 

-Тут в обласній лікарні ми бачимо розвиток приймального відділення, відділення екстреної медицини. Важливо, що є енергозбереження самих об’єктів - цілий проєкт по утепленню і термомодернізації головного корпусу. Це дуже важливо на фоні зростання цін на енергоносії, я завжди наголошую, що сьогодні енергоефективність і енергозбереження є важливими  складовими національної безпеки в частині енергетики,  і споживання енергоресурсів нашої держави.  Такі проєкти показові, важливі, і ми наполегливо рекомендуємо всім бюджетним, комерційним організаціям, громадянам  України вживати заходів щодо енергозбереження, збереження тепла, пошуку альтернативних джерел енергії. Це дуже  важливо на фоні енергетичної і газової кризи, яка розгорнулася на Європейському  континенті, - зазначив Прем’єр-Міністр України Денис Шмигаль.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь