Приазовська селищна рада об’єднана територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

ОПАЛЮВАЛЬНИЙ СЕЗОН У ПРИАЗОВСЬКІЙ ГРОМАДІ РОЗПОЧАТО ВЧАСНО

Дата: 05.11.2021 13:16
Кількість переглядів: 287

Сприятлива осіння погода дозволила цьогоріч відтермінувати початок опалювального сезону, що дало змогу зекономити дорогі енергоресурси. За правилами, коли середньодобова температура протягом трьох діб не підіймалася вище 8 градусів за Цельсієм, місцева влада Приазовської громади ухвалила рішення про старт опалювального сезону. Тепло у домівки приазовців прийшло з1 листопада. Дошкільні заклади освіти почали опалювати ще 18 жовтня з першими прохолодними днями.

Підготовка до опалювального сезону на території селищної ради розпочалась заздалегідь і під особистим контролем голови громади Андрія Солопова. Це стратегічне питання є пріоритетним в роботі системи ЖКГ у селищній раді. Від стабільного проходження опалювального сезону 2021-2022 років залежить комфорт людей під час холодних місяців.
Так на території Приазовської селищної ради працює 7 котелень, 6 з яких - на твердому паливі та 1 на пілетах. Вугіллям опалюються: КЗ «Приазовська центральна районна лікарня», Богданівський НВК, Ботіївська ЗОШ, КЗ ДОЗ ясла-садок «Оленка», Приазовський комунальний дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) загального типу «Червона Шапочка». Приазовська центральна котельня опалюється пілетами та торфом. ОЗЗСО Приазовський ліцей опалюють пілетами. Окрім цього 3 об’єкта працює на електроопаленні (Володимирівська та Приазовська філії I-II ст. ОЗЗСО Приазовський ліцей, Ботіївський дитячий садок).

Розпорядженням голови Приазовської селищної ради від 08.06.2021 № 156 створено робочу групу з контролю за ходом підготовки об’єктів ЖКГ та соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2021- 2022 років.

На етапі підготовки проведено значний об’єм робіт з виявлення та усунення недоліків у системі теплопостачання громади. Для результативності в даному питанні системно збирались наради з керівниками підприємств, організацій, які розташовані на території Приазовської селищної ради для ефективної комунікації та актуалізації проблемних тем; вівся конструктивний діалог із теплопостачальниками; спеціалістами відділу ЖКГ, транспорту та благоустрою здійснювались об’їзди об’єктів освіти та соціально-культурної сфери, які розташовані на території громади.

Так вже 10 вересня всі об’єкти ЖКГ та соціальної сфери Приазовської селищної ради на 100% були готові до нового опалювального періоду.

Що стосується тарифної політики на теплопостачання, то відповідно до ст. 28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про житлово-комунальні послуги» згідно з вимогами постанови Кабінету Міністрів України «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на комунальні послуги», на підставі наданих розрахунків підприємств з теплопостачання, виконавчий комітет Приазовської селищної ради затвердив наступні тарифи у новому опалювальному сезоні. У ТОВ «Рубін і Ко» діє тариф для населення – 61,96 грн/м2; для бюджетних установ – 3142,81 грн/Гкал; для інших споживачів – 3142,81 грн/Гкал. У ПП «Біоресурс» для КНП «Приазовська центральна районна лікарня» Приазовської селищної ради – 4 163,19 грн/Гкал. У ТОВ «Візард Груп» для Опорний заклад загальної середньої освіти Приазовський ліцей Приазовської селищної ради Запорізької області – 3651,00 грн/Гкал з ПДВ.

У зв’язку із різким збільшенням цін на паливо та електричну енергію, а також підвищенням заробітної плати, у порівнянні з минулорічним сезоном тарифи у підприємств з теплопостачання зросли: у ТОВ «Рубін і Ко» на 18,42%, ТОВ «Візард Груп» на 70,35%, ПП «Біоресурс» на 76,31%.

Для власних котелень Приазовська селищна рада у міжсезонний період своєчасно закупила вугілля за ціною 3 тисячі 830 грн. за тону, що на 270 грн. дешевше від минулорічної ціни.

Незважаючи на значне навантаження на бюджет у зв’язку зі здорожчанням тарифів на тепло, місцева влада робить усі необхідні кроки для того, щоб опалювальний сезон у Приазовській громаді пройшов стабільно.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь