Приазовська селищна рада об’єднана територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

До уваги жителів Приазовської територіальної громади!

Дата: 30.12.2021 09:48
Кількість переглядів: 444

Фото без опису

З наближенням Новорічних свят зростає турбота за збереження лісових красунь – ялинок. Адже кожного року в цей час спостерігаються непоодинокі факти їх самовільних порубок. Першими порушниками є ті, хто займається незаконною вирубкою. Варто відмітити, що поліція та інші контролюючі відомства завчасно розробили правила і умови заготівлі, перевезення та реалізації хвойних дерев, які дають можливість постачати на споживчий ринок новорічні ялинки на законних підставах.

Шановні громадяни!

Нагадуємо Вам, відповідно до вимог чинного природоохоронного законодавства, за незаконне придбання й торгівлю новорічними ялинками передбачена адміністративна відповідальність – штраф. Відповідно до статті 65 КУпАП, незаконна вирубка дерев хвойних порід тягне за собою штраф для громадян за незаконну рубку в розмірі від 255 до 510 грн., для посадових осіб – від 1275 до 2550 грн. Якщо ці правопорушення скоєні особою віком від шістнадцяти до вісімнадцяти років та ця особа не має самостійного заробітку, тоді штраф стягується з батьків або осіб, які їх заміняють (ст. 307 КУпАП). Відповідно до ст. 159 КУпАП «Порушення правил торгівлі на ринках», ст. 152 КУпАП «Порушення правил благоустрою території міст та інших населених пунктів», ст. 160 КУпАП «Торгівля з рук у невстановлених місцях», ст. 164 КУпАП «Порушення порядку провадження господарської діяльності» законодавством України передбачено виплату значного штрафу або громадські роботи. Також підприємці, які здійснюють транспортування і продаж новорічних дерев, повинні мати при собі накладну з лісництва, товарно-транспортну накладну, сертифікат радіаційного обстеження дерев, дозвіл на торгівлю з мокрою печаткою, а на зрізі кожного дерева повинний бути електронний чип зі штрих-кодом лісового господарства, де його виростили.

Приазовська селищна рада звертається до громадян з проханням бути обачними та розсудливими в питаннях придбання новорічних ялинок і в жодному разі не порушувати закон.

Тож, готуючись до Нового року, подбайте, щоб ніщо не затьмарило вашого свята!

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь